Lapin Vanhat Rajamiehet ry tiedottaa

Lapin Vanhat Rajamiehet ry.

Tavivaara maanantaina 15.5.2023 klo 15.00

Jäsenkirjeessä kerrottiin otsikossa mainitusta tapahtumasta, tässä tarkemmin:
–  1970-luvun alkupuolella saivat alkunsa Lapin Vanhat Rajamiehet yhdistyksenä ja Tavivaaran hautausmaa (otettiin käyttöön vuonna 1972).
– yksi tuon vuosikymmenen tavoite oli anoa Tavivaarasta, osa lohkosta 24, alueeksi, johon yhdistyksen jäseniä viimeisellä matkallaan haudataan.
– 15.5. tuohon syntyhistoriaan perehdytään tarkemmin ja kävellään läpi kyseinen hautausmaan alue, hautakivi kerrallaan, henkilöitä mahdollisesti samalla muistellen. Yksi kivi on kaatunut. Nostamme sen pystyyn, kun omaisia ei tiettävästi ole sitä tekemään. Seurakunnalta saamme työhön tarvittavat välineet.

Käynti liittyy myös yhdistyksen historiikkiin: Tavivaaran ns. ”Rajamiehen sarka” on osa historiikin 1970-luvun sisältöä, jota Eero Sirkka koonnut pöytäkirjoista, ja esittelee 15.5. mukana olijoille.

”Rajamiehen sarka” on varattu sekä jäsenille että heidän perheenjäsenilleen eli myös puolisot ovat tervetulleita tapaamiseen

Lähtijöitä pyydetään ilmoittautumaan, jotta voimme mennä Tavivaaraan kootusti pienemmällä määrällä autoja. – ilmoittautumiset mielellään 8.5. mennessä, jotta johtokunta voi tehdä tarvittaessa tapahtumaan liittyviä lisäratkaisuja (sään mukainen sisätilojen käyttö tms.) Ilmoittautumiset: eero.sirkka@pp.inet.fi tai 040 743 9472.

Kokoontuminen Viirinkankaan kappelin parkkialueella on jäsenkirjeessä mainittu klo 15.00, tutustumme samalla ko. hautausmaalla olevaan espanjantautiin kuolleiden rajavartijoiden muistomerkkiin.

Kutsu tapahtumasta on seuratoimintapalstalla tänään ja ensi viikon torstain Uusirovaniemessä sekä tulevan lauantain Lapin Kansassa

Joukolla mukaan!

Jos tulet kauempaa kuin Rovaniemeltä, kimpassa jonkun muun kanssa, yhdistys voi osallistua polttoainekustannuksiin.