Lapin rajavartioston kilta 60 vuotta

Karihaaran taistelun muistopäivä 7.10.2023

Kuvassa vasemmalla seppeleen laskijoina Veitsiluodon reserviupseerit, oikealla Erillisosasto Petsamon eli Luton miesten Karihaaran taistelussa kaatuneiden Sankarivainajien muistotaulu Kemiyhtiön entisen pääkonttorirakennuksen seinässä.

Lapin rajavartioston kilta ry 60 vuotta   

Kiltamme juhli 60 vuotista taivalta 7.10.2023 Kemissä Karihaaran taistelun muistopäivänä yhdessä Luton miesten omaisten ja Luton miesten perinnetoimikunnan kanssa. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös Raja- ja merivartiojoukkojen perinneyhdistyksen puheenjohtaja eversti evp Tero Kaakinen. Luton miesten tervehdyksen tilaisuuteen toi Luton miesten perinnetoimikunnan puheenjohtaja Pekka Jokela.


Kuvissa vasemalla Tero Kaakinen, oikealla Pekka Jokela.

Juhlaesitelmän killan taipaleesta piti Ilkka Karonen.

Tilaisuudessa luovutettiin kolme Raja- ja merivartiojoukkojen perinneyhdistyksen hallituksen myöntämää ansiomerkkiä ansioituneille toimijoille. Raja- ja merivartiojoukkojen perinneyhdistyksen kultaisella ansiomerkillä palkittiin Vesa Alppiranta Kemijärveltä ja Raimo Oja Rovaniemeltä sekä Raja- ja merivartiojoukkojen perinneyhdistyksen hopeisella ansiomerkillä Maarit Huovinen Rovaniemeltä.

Kuvassa yllä vasemalta Raimo Oja, Maarit Huovinen, Tero Kaakinen ja Pasi Purhonen. Vesa Alppiranta oli estynyt osallistumaan tilaisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *